Musaca de cartofi cu piept de pui
Pieptul de pui se dă prin maşina de tocat carne.
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei.
Se adaugă pieptul de pui tocat şi se căleşte puţin până carnea se albeşte.
Se adaugă 2 linguri de sos de roşii şi un pahar de supă de pui.
Se fierbe până scade toată supa (aproximativ 20 de minute). Se adaugă usturoiul tăiat şi condimentele şi se mai fierbe 5 minute. Se ia de pe foc.
Când compoziţia s-a mai răcit se adaugă 2 ouă şi se amestecă bine.
Se prepară un sos din smântână, 2 ouă şi mărar.
Cartofii curăţaţi de coajă se taie rondele şi se presară cu sare.
Într-un vas pentru cuptor, uns în prealabil cu ulei, se aranjează un strat de cartofi, apoi unul de amestec de carne, peste 3 linguri de sos din smântână şi peste sos caşcaval ras.
Se continuă iar cu un strat de cartofi, carne, sos şi caşcaval, urmat apoi de cartofi, de restul de sos şi iar caşcaval ras.
Se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 60 de minute la 200 grade.
După expirarea timpului, se ia folia de deasupra şi se mai lasă la cuptor pentru încă 20 de minute, pentru a se rumeni.