Biban de mare la grill servit pe pat de roșii cherry picante
Peștele curățat de solzi, eviscerat și spălat bine se umple cu feliuțe de lămâie și rămurele de cimbru proaspăt.
Tăiem rondele ardeiul iute.
Îl amestecăm cu usturoiul strivit,
cu oregano proaspăt.
Condimentăm cu sare și piper.
Adăugăm roșiile cherry tăiate jumătăți, oțet și ulei.
Într-o tavă de cuptor punem amestecul rezultat.
Deasupra tăvii vom pune pe un grătar cei 2 bibani de mare.
I-am introdus în cuptorul preîncălzit, setat pe modul grill.
După 15-20 de minute îi scoatem din cuptor. Între timp am stat cu ochii pe ei ca nu cumva să se rumeneasca prea tare.
Am întors peștii și i-am introdus din nou în cuptor pentru aproximativ 10 minute
pentru a se rumeni bine și pe partea cealaltă.
Am transferat amestecul de roșii cherry într-un alt vas pentru servit, iar peste acestea am așezat peștele.