Şalău pe pat de legume la cuptor
Şalăul se curăţă de solzi, se eviscerează şi se spală foarte bine cu apă rece.
Se taie rondele potrivit de groase şi se presară cu sare, lăsându-se aşa timp de 20 de minute.
Într-un vas înalt, uns cu ulei, se pune un strat dintr-o ceapă tăiată solzişori, apoi un strat de rondele din roşii.
Se aranjează rondelele de şalău şi printre ele se pun cartofii tăiaţi cubuleţe.
Peste peşte se pune restul de ceapă solzişori şi rondelele de roşii care au mai rămas.
Separat se pisează usturoiul şi se freacă cu o lingură de ulei, până devine ca o maioneză.
Roşiile decojite se dau prin robot şi apoi se amestecă cu mujdeiul, sare, piper, cimbru, vin şi suc de lămâie.
Sosul obţinut se toarnă în vasul în care am aşezat peştele şi legumele.
Vasul se bagă în cuptor la 220 grade timp de 50 de minute.
Se serveşte cald.
-
Viorel27 Dec.2017
10+.
Fara cuvinte.
Respectati intocmai reteta. -
Mary19 Apr.2017
Excelent!nota 20 Delicatesa!
-
DAMIAN DORU29 Feb.2016
Absolut senzational! L-am preparat si l-am savurat efectiv ! Magnific! " Curcubeu pe ceru' gurii! " Recomand cu caldura!
-
Carmen10 Nov.2013
bunnnn!!!
-
milica02 Oct.2013
sunt topit dupa acest fel de a gati salaul!
-
milica19 Sep.2013
salaul este in ,,top 20";cu prima ocazie ,,asa facem!"
-
Leordean Georgeta-Elisabeta23 Feb.2013
-nu sunt amatoare de peste dar am facut pt familie si a fost foarte bun si mai ales simplu de facut...