Creveți saganaki
Când am auzit prima oară de creveți saganaki, am zis sigur trebuie să fie o rețetă japoneză. Ulterior am descoperit că această rețetă este originară din Grecia, iar saganaki provine de la numele vasului în care se prepară.
Am tăiat ceapa rondele.
Am adăugat-o, alături de usturoiul strivit, într-o tigaie cu ulei încins.
După ce le-am călit puțin, am adăugat roșiile decojite și mărunțite.
Le-am adus la fierbere,
apoi am adăugat oregano și mărar.
Separat am sotat creveții în puțin ulei. Aici e momentul în care am adăugat și ouzo. Data viitoare nu voi mai face această greșeală, pentru ca nu îmi place neam gustul aceste băuturi. Deși știam acest lucru, speram că în preparatul final va fi bun.
Am adăugat apoi creveții peste sosul de roșii.
După câteva minute
am transferat tot amestecul într-un vas termorezistent, l-am introdus în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius.
După 10-15 minute l-am scos. Sosul de roșii scăzuse puțin.
Am presărat pătrunjel.
Și este gata pentru servit.
Ar mai fi trebuit să adăugăm și brânză feta, ca să fie preparatul desăvârșit, însă am vrut să îl păstrăm potrivit pentru o zi de post cu dezlegare la pește.