Chefal la cuptor cu lămâie şi pătrunjel
(Chefal a la grec)- Ingrediente
Se eviscerează un chefal.
Se taie rondele.
Se storc cele două lămâi. O parte din sucul de lămâie se adaugă peste rondelele de peşte.
Un vas termorezistent se unge cu puţin ulei de măsline. Se adaugă rondelele de chefal bine înmuiate în suc de lămâie şi se condimentează cu sare, piper şi se mai stropesc cu puţin ulei de măsline.
Vasul se dă la cuptorul încălzit în prealabil la 200 grade Celsius pentru aproximativ 30 minute. Dacă nu s-a rumenit deasupra, mărim temperatura la 250 grade şi îl mai introducem 10 minute în cuptor. Putem din când în când să ungem peştele cu sosul format în tavă.
Între timp se prepară un amestec din zeama de lămâie rămasă cu sare, piper, ulei de măsline şi pătrunjel tocat. Pentru a fi mai diluat se poate adăuga apă.
Cu amestecul rezultat se stropeşte chefalul proaspăt scos din cuptor.
-
silvia vitelariu29 Dec.2013
minunata aceasta reteta si nu e complicata e foarte gustoasa,usor de realizat e o bunciune..silvia vitelariu.
-
marica mugurel25 Dec.2012
foarte gustos.....la alegere cu un minut-doua inainte de scoaterea din cuptor se poate stropi cu vin alb sec.
-
laura15 Nov.2012
perfecta...