Chefal la cuptor cu lămâie şi pătrunjel

(Chefal a la grec)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se eviscerează un chefal.

Se taie rondele.

Se storc cele două lămâi. O parte din sucul de lămâie se adaugă peste rondelele de peşte.

Un vas termorezistent se unge cu puţin ulei de măsline. Se adaugă rondelele de chefal bine înmuiate în suc de lămâie şi se condimentează cu sare, piper şi se mai stropesc cu puţin ulei de măsline.

Vasul se dă la cuptorul încălzit în prealabil la 200 grade Celsius pentru aproximativ 30 minute. Dacă nu s-a rumenit deasupra, mărim temperatura la 250 grade şi îl mai introducem 10 minute în cuptor. Putem din când în când să ungem peştele cu sosul format în tavă.

Între timp se prepară un amestec din zeama de lămâie rămasă cu sare, piper, ulei de măsline şi pătrunjel tocat. Pentru a fi mai diluat se poate adăuga apă.

Cu amestecul rezultat se stropeşte chefalul proaspăt scos din cuptor.

Etichete: chefal | peste
(19 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • minunata aceasta reteta si nu e complicata e foarte gustoasa,usor de realizat e o bunciune..silvia vitelariu.

  • foarte gustos.....la alegere cu un minut-doua inainte de scoaterea din cuptor se poate stropi cu vin alb sec.

  • perfecta...

  Rețeta mai veche Prăjitură cu cremă de ciocolată şi nuci Prăjitură cu cremă de ciocolată şi nuci

Rețeta mai nouă   Cartofi cu ceapă la cuptor Cartofi cu ceapă la cuptor

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro