Caras la grill
- Ingrediente
Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează , se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă să stea 20 de minute.
Usturoiul se pisează şi se freacă cu ulei, obţinându-se o pastă.
Se adaugă sare, piper, boia şi suc de lămâie; se omogenizează.
Peştele se şterge cu şerveţele de hârtie, atât pe exterior cât şi prin interior.
Se unge cu usturoiul condimentat, pe ambele părţi şi în interior.
Peştii astfel pregătiţi se pun într-un vas termorezistent cu hârtie de copt. În interiorul peştilor se bagă câte o crenguţă de mărar.
Vasul se bagă în cuptorul preîncălzit la 250 grade, setat pe grill. Se ţine 10-15 minute pe o parte, după care se scoate şi se întoarce peştele, tinându-se şi pe această parte tot 10-15 minute.
Se serveşte cald, alături de mămăliguţă, mujdei de usturoi şi un pahar de vin alb sec.