Friptură de raţă cu sos de portocale la slow cooker

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Boabele de coriandru se pisează.

Ceapa se taie solzişori, morcovul se taie rondele.

Portocala de curăţă de coajă, dar fără a îndepărta şi partea albă.

Portocala decojită se taie felii subţiri.

Pe fundul vasului ceramic al slow cooker-ului, se pune ceapa,

se adaugă morcovii rondele

şi feliile de portocală.

Peste acest strat se aşează pulpele de raţă frecate cu puţină sare.

Deasupra se presară condimentele,

se adaugă vinul şi supa de pui,

iar deasupra se pune coaja de portocală.

Se completează vasul cu lichid (apă sau supă), cât să acopere carnea.

Se acoperă cu capac şi se fixează slow cookerul la poziţia slow.


După aproximativ 6 ore, se scot bucăţile de carne, iar legumele se pasează, obţinându-se un piure.


Se pregăteşte şi sosul de portocală:

Portocala se curăţă de coajă, în acelaşi mod ca şi mai sus.

Coaja se taie mărunt, iar portocala se stoarce.

Într-o tigaie, se pune zahărul şi se lasă să se caramelizeze.

În acest stadiu, se adaugă supa de pui, sucul de portocală şi oţetul.

Separat se amestecă amidonul cu untul, apoi se pune în sosul de pe foc.

Se desface amestecul în sos,

apoi se adaugă coaja de portocală.

Se fierbe până se înmoaie coaja şi sosul este legat.

Friptura de raţă se serveşte alături de piureul de legume şi sosul de portocală.


(8 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • super, super gustos, merita osteneala cu varf si indesat...

  Rețeta mai veche Sardine la grătar cu sos thailandez Sardine la grătar cu sos thailandez

Rețeta mai nouă   Humus Humus

publicitate
Comentarii (3)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro