Friptură de raţă cu sos de portocale la slow cooker
- Ingrediente
-
- 4-5 bucăți pulpe de rață
- 1 bucată portocală
- 1 bucată ceapă
- 1 bucată morcov
- 100 mililitri supă de pui
- 100 mililitri vin alb
- cimbru
- coriandru boabe
- măghiran
- sare
- piper
- 1 bucată portocală pentru sos
- 75 grame zahăr pentru sos
- 2 linguri oțet pentru sos
- 100 mililitri supă de pui pentru sos
- 2 linguri amidon pentru sos
- 75 grame unt pentru sos
Boabele de coriandru se pisează.
Ceapa se taie solzişori, morcovul se taie rondele.
Portocala de curăţă de coajă, dar fără a îndepărta şi partea albă.
Portocala decojită se taie felii subţiri.
Pe fundul vasului ceramic al slow cooker-ului, se pune ceapa,
se adaugă morcovii rondele
şi feliile de portocală.
Peste acest strat se aşează pulpele de raţă frecate cu puţină sare.
Deasupra se presară condimentele,
se adaugă vinul şi supa de pui,
iar deasupra se pune coaja de portocală.
Se completează vasul cu lichid (apă sau supă), cât să acopere carnea.
Se acoperă cu capac şi se fixează slow cookerul la poziţia slow.
După aproximativ 6 ore, se scot bucăţile de carne, iar legumele se pasează, obţinându-se un piure.
Se pregăteşte şi sosul de portocală:
Portocala se curăţă de coajă, în acelaşi mod ca şi mai sus.
Coaja se taie mărunt, iar portocala se stoarce.
Într-o tigaie, se pune zahărul şi se lasă să se caramelizeze.
În acest stadiu, se adaugă supa de pui, sucul de portocală şi oţetul.
Separat se amestecă amidonul cu untul, apoi se pune în sosul de pe foc.
Se desface amestecul în sos,
apoi se adaugă coaja de portocală.
Se fierbe până se înmoaie coaja şi sosul este legat.
Friptura de raţă se serveşte alături de piureul de legume şi sosul de portocală.
-
TANDARESCU STEFAN26 Nov.2013
super, super gustos, merita osteneala cu varf si indesat...