Fasole bătută

(Fasole făcăluită (Fasole frecată))
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se alege, se spală şi se înmoaie fasolea de cu seara. A doua zi se pune la fiert, se lasă să dea câteva clocote, apoi se scurge apa înlocuind-o cu altă apă caldă. Din nou se lasă să dea câteva clocote şi se scurge apa. Această operaţie de schimbare a apei se repetă de trei ori. În ultima apă se lasă fasolea să fiarbă până ce este bine fiartă şi bobul poate fi strivit cu uşurinţă între degete.


Se strecoară şi se malaxează cu blenderul vertical.

Fasolea astfel obţinută se freacă cu puţin ulei. Dacă vi se pare prea vâscoasă puteţi adăuga zeamă în care a fiert fasolea.
Se adăugă şi usturoiul pisat, amestecând bine.

Se căleşte în puţin ulei ceapa tăiată peştişori şi apoi se adaugă o ceaşcă de apă (sau zeamă ce a rezultat la strecurare), lăsând-o să fiarbă până se înmoaie ceapa (până se evaporă zeama).Se adaugă 2 linguri de pastă de tomate şi se mai căleşte puţin.

Se aşează fasolea bătută pe farfurie, se presară peste ea ceapa prăjită şi se garniseşte de jur împrejur cu bucăţi de castraveţi acri, gogoşari sau alte murături.

Etichete: fasole
(6 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • de fiecare data am senzatia ca am gatit o cantitate prea mica!!!!!!!!

  • facut de 10 ori de 10 ori murit de atat mancat !!

  Rețeta mai veche Fursecuri cu nucă Fursecuri cu nucă

Rețeta mai nouă   Salată orientală cu peşte afumat şi maioneză Salată orientală cu peşte afumat şi maioneză

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro