Ruladă din piept de pui cu kaizer şi cârnat
Pieptul de pui se taie bucăţi şi se bate cu ciocanul pentru şniţele.
Se condimentează cu sare, piper, ghimbir, coriandru şi boia dulce.
Se presară caşcaval ras.
Peste caşcaval se aşează feliuţele de kaizer, pe toată suprafaţa.
Pe mijloc se pune cârnatul întreg.
Marginile pieptului de pui se aduc peste cârnat şi se prind cu scobitori.
Rulourile astfel obţinute se aşează într-un vas termorezistent uns cu ulei. Pe deasupra rulourile se ung cu oul bătut, se pudrează cu boia şi cu seminţe de susan.
Se adaugă vinul.
Vasul se acoperă cu folie şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 45 de minute.
La final se mai lasă încă 10 minute fără folie, pentru a se rumeni.
Se poate servi alături de piure de cartofi şi mujdei de usturoi cu roşii.
-
Silvia29 Dec.2013
F gustos !!