Limbă cu sos de roşii şi măsline
- timp total: 2 ore
- Ingrediente
-
- 500 grame limbă de porc
- 100 mililitri vin alb
- 1 kilogram roșii
- 250 grame măsline
- 2 linguri bulion
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 5 căței usturoi
- 100 mililitri ulei
- sare
- piper
- 2 foi dafin
- pătrunjel (frunze)
- Limbă fiartă
- 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1kg)
- 2 cepe
- 1 pătrunjel
- 1 morcov
- 1 foaie dafin
- 4-5 boabe ienibahar
- sare
- sos de hrean (sos de muştar sau sos de bulion)
-
Preparăm "Limbă fiartă"
Se spală limba în câteva ape, se rade cu cutiţul şi se îndepărtează gătlejul, se aşează în cratiţă cu apă rece şi se pune la fiert la foc mic.
După ce se ia spuma, se adaugă ceapa, zarzavatul, ienibaharul, foaia de dafin şi sarea. Se lasă să fiarbă încet, acoperit cu capac, la foc mic, trei ore sau o oră în oala sub presiune.
Se scoate din apă, se aşează pe un fund de lemn şi se curaţă cu ajutorul cuţitului, trăgând pielea de la vârf spre rădăcina limbii.
Se taie felii, se aşează pe o farfurie de servit şi se toarnă pe deasupra sos de hrean, sos de muştar sau sos de bulion. -
continuăm cu rețeta de bază...
Limba de porc se fierbe în apă cu sare o oră în oala sub presiune. Limba astfel fiartă se curăţă de pieliţă şi grăsime, se taie felii şi se lasă separat până se prepară sosul. Într-o altă cratiţă se încinge uleiul, se căleşte ceapa, se adaugă bulionul, după care se adaugă treptat roşiile şi ardeiul gras date prin robot în prealabil. Se fierbe amestecul, se adaugă măslinele, usturoiul pisat, sare, piper, dafin, pătrunjel şi vin. Se poate servi atât rece cât si caldă.
