Piept de curcan cu legume la wok
Dovleceii se taie cubuleţe.
La fel şi ardeii
şi morcovii.
Varza se taie şi ea bucăţi.
Ghimbirul se taie mărunt.
Usturoiul se pisează.
Pieptul de curcan se taie cubuleţe.
Ciupercile se taie în 4
şi se călesc în puţin ulei de măsline.
Se lasă pe foc până se evaporă toată zeama.
După ce s-au călit ciupercile, se pune pe foc pieptul de pui cu puţin ulei de măsline.
Se lasă până este bine rumenit.
În tigaia wok se pune puţin ulei de susan şi ulei de măsline,
se adaugă usturoiul pisat
şi ghimbirul
apoi toate celelalte legume: morcovul,
dovlecelul,
ardeiul
şi varza.
Peste ele se adaugă un pahar cu apă şi se lasă să se înăbuşe, acoperind vasul.
Când legumele sunt gata, se adaugă ciupercile
şi carnea.
Se stropesc cu oţet de orez,
sos mirin
şi sos de soia,
iar, la final, se adaugă sosul dulce de ardei iute.
Se mai lasă puţin pe foc
apoi se serveşte cu garnitură de paste de orez şi salata de varză cu sos iute.
-
milica03 Feb.2014
cred ca este supergustos;
dar este mult prea complicat pentru un bucatar de talia mea;
pupe!!!!!!!!