Pilaf de ciuperci

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se curăţă, se spală şi se taie ciupercile bucăţi (dacă se folosesc ciuperci proaspete). Se pun la fiert într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiată şi cu 2 pahare de apă. Se lasă să fiarbă încet 15 minute.


Se strecoară, iar zeama de ciuperci se măsoară. Trebuie să fie două pahare de zeama; ceea ce prisoseşte se aruncă, iar dacă cumva nu ajunge, se adaugă apă.

Orezul se spală şi se prăjeşte uşor în 3 linguri de ulei.


Se pun ciupercile strecurate în cratiţă, se toarnă peste ele cele două pahare de zeamă şi se adaugă sarea şi piperul.


Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperit cu un capac.

Când orezul este aproape fiert, se dă la cuptor, la foc mic, până când înfloreşte orezul.


Se adaugă pătrunjel tăiat mărunt.

Acest pilaf se poate servi cald sau rece.

Etichete: orez | ciuperci | pilaf
(7 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Foarte delicios !!! O prepar de fiecare data cind am ocazia...si e foarte simpla.

  Rețeta mai veche Tocăniţă de ardei copţi Tocăniţă de ardei copţi

Rețeta mai nouă   Tocăniţă de ardei copţi Tocăniţă de ardei copţi

publicitate
Comentarii (7)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro