Pilaf de ciuperci
Se curăţă, se spală şi se taie ciupercile bucăţi (dacă se folosesc ciuperci proaspete). Se pun la fiert într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiată şi cu 2 pahare de apă. Se lasă să fiarbă încet 15 minute.
Se strecoară, iar zeama de ciuperci se măsoară. Trebuie să fie două pahare de zeama; ceea ce prisoseşte se aruncă, iar dacă cumva nu ajunge, se adaugă apă.
Orezul se spală şi se prăjeşte uşor în 3 linguri de ulei.
Se pun ciupercile strecurate în cratiţă, se toarnă peste ele cele două pahare de zeamă şi se adaugă sarea şi piperul.
Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperit cu un capac.
Când orezul este aproape fiert, se dă la cuptor, la foc mic, până când înfloreşte orezul.
Se adaugă pătrunjel tăiat mărunt.
Acest pilaf se poate servi cald sau rece.
-
Anna14 May.2014
Foarte delicios !!! O prepar de fiecare data cind am ocazia...si e foarte simpla.