Pilaf cu pipote de pui
Se spală pipotele de pui şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare.
Dacă se formează spumă, aceasta se îndepărtează.
După ce s-au fiert pipotele, acestea se scot din zeamă. Zeama nu se aruncă.
Se taie bucăţi mici.
Separat se curăţă ceapa şi morcovul.
Se dau prin robot.
Se pun într-o tigaie cu ulei încins în prealabil.
Se călesc.
Se adaugă pipotele.
Se amestecă şi se mai călesc puţin.
Separat se spală şi scurge orezul.
Se taie ardeiul gras.
Acum se adaugă în tigaie orezul şi ardeiul gras.
Se amestecă.
Se adaugă zeama rămasă de la fierberea pipotelor.
Se fierbe amestecul până ce se absoarbe toată zeama.
Pătrunjelul se taie mărunt şi se adaugă împreună cu piperul în tigaie.
-
michy14 May.2014
Super reteta....am incercat-o de mai multe ori se face repede.succes in bucatareala!!!