Pilaf de orez cu legume

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Ceapa şi ardeiul se taie mărunt, morcovul se taie rondele şi se călesc împreună în puţin ulei.

Când s-au călit legumele se adaugă orezul spălat în apă rece.

Se amestecă bine şi se lasă aşa câteva minute.

După care se adaugă apă şi se fierbe 20 de minute (în funcţie de calitatea orezului). Cantitatea de apă adăugată trebuie se fie de 3 ori cantitatea de orez. Dacă mai este nevoie se mai poate adăuga apă.

Când începe să fiarbă se adaugă 1 linguriţă de ghimbir, sare şi piper.

Când orezul este fiert se ia de pe foc şi se adaugă pătrunjel (proaspăt sau uscat).




Etichete: pilaf | orez | legume
(10 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Pizza cu şuncă Pizza cu şuncă

Rețeta mai nouă   Negresă cu crema de vanilie Negresă cu crema de vanilie

publicitate
Comentarii (9)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro