Pui copt cu cartofi
Usturoiul se pisează cu sare
și se amestecă bine cu uleiul de măsline, piperul și jumătate de linguriță de salvie uscată.
Cu amestecul obținut se unge puiul întreg peste tot, inclusiv în interior. În interior se pune și crenguța de rozmarin.
Puiul se așează într-un vas termorezistent și se bagă în cuptorul încins la 180 grade timp de 30 de minute.
Se scoate din cuptor,
se întoarce și se mai lasă la cuptor pentru încă 30 de minute.
Între timp, cartofii se taie cuburi mari, iar ceapa se taie în sferturi.
Cartofii se condimentează cu sare și piper și se amestecă.
După ce au trecut cele 30 de minute, se scoate vasul din cuptor,
se adaugă cartofii și ceapa și se bagă iar la cuptor, mărind temperatura la 200 grade.
După 30 de minute se mai stropește puiul cu zeama formată în vas
și se continuă coacerea pentru încă 30 de minute. La final, se verifică să fie bine pătrunși cartofii.
Se servește cald.