Pui cu porumb la cuptor
Carnea de pui se taie cubulețe mici și se călește în jumătate din cantitatea de unt aproximativ 4-5 minute.
Untul rămas se topește într-o tigaie,
se adaugă făină și se prăjește timp de 1-2 minute.
Se toarnă laptele
și se amestecă până sosul devine omogen și se îngroașă.
Se asezonează, apoi se încorporează bucățile de pui
și boabele de porumb.
Aluatul foietaj se împarte în 2. Se așează în tavă o bucată de aluat,
se adaugă compoziția de pui cu porumb și se distribuie uniform pe suprafața aluatului,
se acoperă cu cealaltă jumătate de aluat foietaj, se unesc marginile celor 2 jumătăți de aluat foietaj și se unge suprafața cu ou bătut.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru câteva minute și apoi se reduce temperatura la 120 grade.
Preparatul se servește fierbinte alături de legume asortate.