Pui cu sticlă la cuptor
Se aprinde cuptorul la foc moderat.
Se spală puiul şi se scurge bine de apă, după care se condimentează cu sare, boia şi cimbru atât prin exterior cât şi prin interior. După condimentare se introduce sticla de bere plină cu apă în puiul pentru grill.
Într-o tavă de aragaz cu marginile înalte se pune uleiul amestecat cu vinul, se aşează puiul şi se stropeşte bine înainte de a se introduce în cuptorul încins al aragazului, după care se lasă ~ 1 oră.
Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se freacă cu sare.
După o oră se adaugă cartofii şi ceapa tăiată fideluţă în tavă şi se lasă la cuptor încă ~ 1.5 h.
Atenţie: Din 10 în 10 minute se stropeşte puiul cu sosul din tavă.
Dacă sosul scade până rămâne numai uleiul, se mai poate adăuga puţin vin sau apă.
Se poate servi cu sos tzatziki.