Prăjitură cu mere şi brânză dulce
În vasul de la maşina de făcut pâine se pun ingredientele pentru aluat:
mai întâi laptele călduţ,
ouăle,
zahărul,
untul,
coaja rasă de lămâie,
iar la final făina
şi drojdia.
Se selectează programul pentru aluaturi cu drojdie şi se lasă la frământat şi crescut timp de 1,5 ore.
După ce aluatul a crescut, se răstoarnă pe o suprafaţă tapetată cu făină şi se mai frământă puţin.
Apoi se întinde aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Brânza proaspătă se amestecă cu laptele.
Apoi se adaugă peste aluatul cu drojdie.
Ouăle se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat.
Se pun ouăle peste stratul de brânză.
Merele se taie în felii subţiri
şi se aranjează deasupra prăjiturii, peste amestecul de ouă cu zahăr.
Se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30 de minute.
Se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.
Se serveşte caldă sau rece.
Luna aceasta am primit o provocare de la Andra, de a prepara folosind cartoful şi/sau mărul. La o reţetă în care să facem cartoful "vedetă în farfurie" încă ne mai gândim, dar momentan am găsit una pentru a scoate în evidenţă mărul.
-
ilie maria16 Jan.2013
este o reteta excelenta!sinte-ti superrrrrrr!
-
milica15 Jan.2013
super!!!!!!!
-
Diana15 Jan.2013
Excelenta ! Imi plac aluaturile la desteapta aia de facut paine :d
Am testat si cozonacul ... a iesit minunaaaaaaaat (sotul meu a spus ,, in viata mea n-am mancat asa cozonac pufos si aromat " si c-o textura deosebita si nu i-am dat de doua ori framantare , dar cu proxima ocazie , asa voi face ) .
Te imbratisez ptr toate postarile pe care le faci .