Prăjitură cu mere şi brânză dulce

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

În vasul de la maşina de făcut pâine se pun ingredientele pentru aluat:

mai întâi laptele călduţ,

ouăle,

zahărul,

untul,

coaja rasă de lămâie,

iar la final făina

şi drojdia.

Se selectează programul pentru aluaturi cu drojdie şi se lasă la frământat şi crescut timp de 1,5 ore.

După ce aluatul a crescut, se răstoarnă pe o suprafaţă tapetată cu făină şi se mai frământă puţin.

Apoi se întinde aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.


Brânza proaspătă se amestecă cu laptele.

Apoi se adaugă peste aluatul cu drojdie.


Ouăle se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat.

Se pun ouăle peste stratul de brânză.


Merele se taie în felii subţiri

şi se aranjează deasupra prăjiturii, peste amestecul de ouă cu zahăr.

Se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30 de minute.

Se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.

Se serveşte caldă sau rece.


Luna aceasta am primit o provocare de la Andra, de a prepara folosind cartoful şi/sau mărul. La o reţetă în care să facem cartoful "vedetă în farfurie" încă ne mai gândim, dar momentan am găsit una pentru a scoate în evidenţă mărul.

Etichete: prajitura | branza | mere
(16 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • este o reteta excelenta!sinte-ti superrrrrrr!

  • super!!!!!!!

  • Excelenta ! Imi plac aluaturile la desteapta aia de facut paine :d
    Am testat si cozonacul ... a iesit minunaaaaaaaat (sotul meu a spus ,, in viata mea n-am mancat asa cozonac pufos si aromat " si c-o textura deosebita si nu i-am dat de doua ori framantare , dar cu proxima ocazie , asa voi face ) .
    Te imbratisez ptr toate postarile pe care le faci .

  Rețeta mai veche Ciorbă de gâscă Ciorbă de gâscă

Rețeta mai nouă   Pulpă de urs în vin alb la slow cooker Pulpă de urs în vin alb la slow cooker

publicitate
Comentarii (12)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro