Pulpe de pui cu sos de smântână şi ciuperci la cuptor
Se pisează usturoiul. Se face un amestec din smântână, usturoi pisat, vin alb, la care se adaugă pătrunjel, busuioc, oregano, sare şi piper.
Pulpele de pui se lasă la înmuiat în amestec; se pot lăsa chiar şi mai multe ore.
Dacă ne grăbim, atunci putem condimenta simplu pulpele.
Se încinge cuptorul la 250 grade Celsius. Se unge un vas termorezistent cu ulei de măsline (sau se pune hârtie de copt pe fundul vasului), se scot pulpele de pui din sosul de smântână, se introduc în vasul termorezistent, printre ele se adaugă ciupercile şi cartofii taiaţi cubuleţe.
Se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce vasul în cuptor.
Pulpele de pui se lasă în cuptor 40-50 minute.
Peste pulpele de pui se adaugă sosul de smântână.
Dacă se doreşte reîncălzirea, se introduce la cuptor pentru puţin timp. Vasul nu trebuie lăsat prea mult în cuptor întrucât smântâna va disocia şi nu va exista la final decât apă şi urme albe de smântână cu un aspect nu foarte plăcut.