Crap cu legume la cuptor
Peştele se curăţă de solzi şi se despică de-a lungul şirei spinării. Se presară cu sare şi se lasă aşa timp de 20 de minute.
Legumele se spală şi se taie: morcovul - rondele, ardeiul - fâşii, ceapa - solzişori.
Se unge tava cu puţin ulei, apoi se aşează uniform jumătate din cantitatea de morcov, ardei şi ceapă, peste care se pune peştele, cu partea despicată în sus.
Peste peşte se pun restul de legume şi roşiile tăiate felii.
Se condimenteză cu usturoi, piper, crenguţe de rozmarin, foi de dafin, se adaugă un pahar cu vin, se acoperă cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30 de minute.
După cele 30 de minute se ia folia de deasupra şi se mai lasă încă 10 minute ca să se rumenească pe deasupra.
-
Sandel16 Aug.2013
Este gustoasa, usor de preparat si sanatoasa. Mi-am permis sa presar putin busuic din gradina proprie.