Cartofi cu brânză la cuptor
Cartofii se curăţă şi se fierb în apă cu sare.
Când sunt fierţi, se taie felii potrivit de subţiri.
Ouăle se bat bine şi se amestecă cu smântâna. Se potriveşte de sare.
Într-o tavă unsă bine cu unt, se aşează un rând de cartofi, se presară puţină brânză strivită mărunt, apoi din nou un rând de cartofi şi iar se presară brânză.
Se repetă această operaţie până ce se pun toţi cartofii şi toată brânza.
Se toarnă pe deasupra ouăle bătute şi amestecate cu smântâna, se săreaza puţin, şi se împrăştie pe toată suprafaţa bucăţele de unt.
Se dă la cuptor 25-30 minute.
Se serveşte fierbinte ca garnitură la friptură alături de murături sau sos tzatziki.
-
VLADIMIR SIPOS08 Mar.2016
Nu am facut economie la telemea de oi si am pus 5 oua si 8 fire de ceapa verde .SUPER !