Prăjitură fină cu krantz
- Ingrediente
-
- sirop de dulceaţă
- Blatul la prăjitura fină cu krantz
- 5 ouă
- 125 grame zahăr
- 75 grame făină
- 50 grame amidon alimentar
- 1 vârf de cuțit praf de copt
- 1 praf sare
- Crema la prăjitura fină cu krantz
- 40 grame amidon alimentar
- 750 mililitri lapte
- 80 grame zahăr
- 1 baton vanilie sau 3 plicuri de zahăr vanilat
- 200 grame margarină Rama
- 200 mililitri frișcă lichidă
- Nuci pralinate
- 100 grame zahăr
- 100 grame nuci
-
Preparăm "Blatul la prăjitura fină cu krantz"
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Gălbenuşurile se bat spumă împreună cu 4 linguri de apă fierbinte, apoi se adaugă zahărul.
Se bate continuu până se formează o pastă consistentă.
Albuşurile se bat şi ele spumă cu sarea, apoi se încorporează în masa de gălbenuşuri.
Făina se amestecă cu amidonul alimentar şi cu praful de copt.
Se adaugă acest amestec peste compoziţia din ouă şi se amestecă uşor de jos în sus.
Se pune totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor timp de 12 minute la 200 grade.Dimensiunea tăvii este 28*24 cm.
Când este gata se scoate din cuptor şi se aşează pe un şervet de bucătărie presărat cu zahăr tos. Se dezlipeşte hârtia de copt.
-
Preparăm "Crema la prăjitura fină cu krantz"
Se freacă amidonul cu 100 ml lapte rece.
Restul de lapte se fierbe cu zahărul şi cu vanilia.
Se încorporează amidonul, apoi se dă din nou în clocot amestecul.
Se lasă budinca să se răcească. Dacă se foloseşte baton de vanilie, acesta se îndepărtează.
Când budinca s-a răcit se adaugă margarina moale şi frişca bătută. Se omogenizează crema obţinută. -
Preparăm "Nuci pralinate"
Zahărul se pune la topit.
Când zahărul s-a topit, se adaugă nucile întregi.
Se amestecă bine şi se ia vasul de pe foc.
Nucile pralinate se sfărâmă într-un mojar.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Blatul se taie în 3 pe lungime. Se însiropează primul blat cu sirop de dulceaţă. Apoi se adaugă o treime din cremă. Se adaugă peste cremă cel de-al doilea blat, se însiropează şi el cu sirop de dulceaţă, se adaugă jumătate din crema rămasă, iar deasupra ultimul blat însiropat şi restul de cremă.
Se presară pe deasupra cu nuci pralinate măcinate.
-
iulian29 Apr.2016
chriss nu cred ca a observat ca se pune si praf de copt, care ajuta blatul sa creasca mai mult decat in mod normal...
-
chriss29 Apr.2016
Nu pot sa cred ca un blat din 5 oua îl taie cineva în trei.am făcut și eu prăjituri , și fac încă deci nu s începătoare , tocmai de aceea spun ca nu pot crede...știu Cum arata un blat din 5 oua copt în tava dreptunghiulara.imi pare rău dar reteta nu mi se pare corect redata.e doar părerea mea.