Ciocănele cu portocală şi lămâie
Ciocănelele se curăţă de piele, se crestează, iar în crestături se pun feliuţe subţiri de portocală.
Într-un vas termorezistent uns cu ulei de măsline, se presară jumătate de ceapă roşie tăiată peştişori.
Peste ceapă se pun rondele de cartofi, cât să acopere toată suprafaţa, într-un singur strat.
Deasupra cartofilor se presară sare şi piper, apoi se aranjează ciocănelele pregătite cu portocale.
Ciocănelele se condimentează cu rozmarin, cimbru şi boia.
Se mai pune un rând de rondele de cartofi, restul de ceapă tăiată peştişori, usturoiul tăiat feliuţe subţiri, ciupercile, iar la final se acoperă totul cu rondele de portocală şi lămâie.
Se stropeşte cu vin alb şi ulei de măsline, se acoperă vasul şi se dă la cuptor pentru 45 de minute. Apoi se mai lasă încă 10-15 minute în cuptor, fără capac.