Pulpe de curcan în sos de portocală
Usturoiul se curăţă şi se pisează cu sare.
Uleiul de măsline se amestecă cu toate condimentele şi cu usturoiul pisat.
Pulpele de curcan bine spălate, se crestează pe ambele părţi cu ajutorul unui cuţit.
Apoi, fiecare pulpă se unge peste tot cu uleiul aromatizat pregătit. Se insistă şi în interiorul crestăturilor.
Pulpele astfel pregătite se aşează într-un vas termorezistent.
Dacă a mai rămas ulei se poate pune peste carne ca şi sucul de la o portocală şi vinul.
Vasul se acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 1 oră şi jumătate.
După acest timp, se scoate vasul din cuptor şi se stropesc pulpele cu sucul de la cea de-a doua portocală.
Se mai bagă la cuptor pentru 10 minute, vasul fiind de această dată neacoperit.
Se poate servi alături de cartofi prăjiţi la cuptor şi de murături.