Prăjitură cu nucă şi caramel
(Prăjitură snickers)- Ingrediente
-
- 200 grame ciocolată albă
- Blatul la prăjitura cu nucă şi caramel
- 5 albușuri de ouă
- 100 grame zahăr
- 200 grame nuci măcinată
- 4 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- Caramel cu nucă
- 5 gălbenușuri de ou
- 150 grame zahăr
- 200 grame unt
- 200 grame nuci tăiată
- Glazură pentru prăjitura cu nucă şi caramel
- 100 grame ciocolată amăruie
- 50 grame frișcă lichidă
- 50 grame unt
-
Preparăm "Blatul la prăjitura cu nucă şi caramel"
Albuşurile se bat spumă cu zahărul.
Se adaugă făina, nuca măcinată şi praful de copt, amestecându-se uşor cu lingura, de jos în sus.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se adaugă compoziţia obţinută şi se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 20 de minute.
-
Preparăm "Caramel cu nucă"
Zahărul se caramelizează la foc mic.
Vasul se ia de pe foc şi se adaugă untul tăiat cubuleţe.
Se pune din nou pe foc, amestecând să se dizolve zahărul caramelizat.
Se adaugă pe rând gălbenuşurile, amestecând pe foc.
Se adaugă apoi nuca mărunţită.
-
Preparăm "Glazură pentru prăjitura cu nucă şi caramel"
Ciocolata, frişca şi untul se pun într-un vas la foc mic.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Peste blatul rece se adaugă ciocolata albă rasă.
Peste ciocolată se adaugă caramelul cu nucă.
Deasupra se adaugă glazura şi se dă la rece.
-
silvia21 Oct.2016
delicioasa.
-
Viorica Popovici24 Oct.2013
este o delicatesa foarte buna
-
adina06 Jul.2013
foarte buna , tocmai am incercat si chiar mi a reusit
-
Marginean Alina20 Dec.2012
Arata foarte bine si acum o fac ,cred ca e delicioasa ,multumesc pentru reteta ,am salvat-o si sigur o mai fac :) daca reusesc revin si cu poze