Friptură de curcan cu sos de portocală și lămâie

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Pulpele de curcan se spală cu apă rece.

Se pregăteşte un sos din ulei de măsline, suc de portocale, suc de lămâie, vin alb, rozmarin, boia dulce, suc de roşii, sare şi piper.

Fiecare pulpă se trece prin sosul obţinut.

Pulpele se aşează într-un vas înalt termorezistent sau într-o tavă sufucient de înaltă.

Ceapa se taie solzişori şi împreună cu usturoiul tăiat feliuţe subţiri se adaugă printre pulpele de curcan, în vas.

Se toarnă sosul rămas.

Deasupra se adaugă foi de dafin rupte bucăţi mai mici. Se mai poate adăuga nişte ace de rozmarin, pentru o aromă mai intensă.

Vasul se acoperă cu capac sau cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 1,5 ore.

La final vasul descoperit se mai lasă în cuptor încă 20-30 de minute ca să se rumenească frumos.

Reţeta se potriveşte pentru provoarea lunii ianuarie atât pentru capitolul citrice cât şi pentru detoxifiere.

Etichete: curcan | pulpa de curcan
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Tort de ciocolată cu portocale Tort de ciocolată cu portocale

Rețeta mai nouă   Sarmale de pui în vas de ceramică la cuptor Sarmale de pui în vas de ceramică la cuptor

publicitate
Comentarii (5)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro