Friptură de curcan cu sos de portocală și lămâie
Pulpele de curcan se spală cu apă rece.
Se pregăteşte un sos din ulei de măsline, suc de portocale, suc de lămâie, vin alb, rozmarin, boia dulce, suc de roşii, sare şi piper.
Fiecare pulpă se trece prin sosul obţinut.
Pulpele se aşează într-un vas înalt termorezistent sau într-o tavă sufucient de înaltă.
Ceapa se taie solzişori şi împreună cu usturoiul tăiat feliuţe subţiri se adaugă printre pulpele de curcan, în vas.
Se toarnă sosul rămas.
Deasupra se adaugă foi de dafin rupte bucăţi mai mici. Se mai poate adăuga nişte ace de rozmarin, pentru o aromă mai intensă.
Vasul se acoperă cu capac sau cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 1,5 ore.
La final vasul descoperit se mai lasă în cuptor încă 20-30 de minute ca să se rumenească frumos.
Reţeta se potriveşte pentru provoarea lunii ianuarie atât pentru capitolul citrice cât şi pentru detoxifiere.