Ciocănele umplute cu brânză
Brânza proaspătă se amestecă cu usturoiul pisat, sare, piper, mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt, menta şi busuiocul uscat.
Ciocănelele de pui, uscate prin tamponare cu serveţele, se curăţă de piele, lăsând-o prinsă de os în partea de jos (ca un buzunar).
Crema de brânză se întinde uniform pe toată suprafaţa de sub piele, în strat subţire, apoi se acoperă cu pielea.
Ciocănelele astfel pregătite se înfăşoară în partea superioară cu câte o felie de bacon care se prinde cu scobitori.
Se prepară un sos din muştar dulce, muştar cu hrean şi cremă de muştar boabe.
Cu acest sos se unge fiecare bucată de ciocănel, în zona neacoperită de bacon.
Se pun pe grătar (sau grill), la foc mediu, până se rumenesc frumos şi carnea este bine făcută.
Se pot servi alături de cartofi cu brânză telemea.
Pentru această reţetă m-am inspirat de la Radu.