Friptură de curcan cu sos de vin la cuptor
Mod de preparare
Pulpele de curcan se spală cu apă rece, se usucă cu şerveţele de hârtie, apoi se crestează cu ajutorul unui cuţit.
Se pregăteşte sosul de usturoi aromatizat: se pisează usturoiul, se freacă cu puţin ulei, apoi se diluează cu un pahar de vin.
Se adaugă apoi condimentele, se amestecă şi se lasă 10 minute.
Amestecul de condimente se toarnă peste pulpele aşezate într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei de măsline.
Vasul se acoperă şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 1-1,5 ore.
La final, se lasă 10 minute fără capac pentru a se rumeni frumos.
-
Lucescu Margareta28 Dec.2013
Am preparat și eu curcanul după rețeta d-voastră și a fost foarte bun și ușor de preparat, a fost delicios,nota 10.
-
sonia30 Nov.2012
5 *****