Fazan cu portocale şi lămâie la slow cooker
Usturoiul se taie feliuţe subţiri şi cu el se împănează fazanul.
Într-o tigaie se încinge untul, apoi se pune fazanul la rumenit.
Fazanul rumenit se înveleşte în feliile de bacon tăiate subţiri.
Feliile se prind cu scobitori.
Morcovii se taie rondele şi se pun pe fundul vasului de la slow cooker.
Ceapa se taie şi ea rondele şi se aşează peste stratul de morcov.
Peste stratul de legume se pune fazanul învelit în bacon.
Jumătate de lămâie se stoarce, cealaltă jumătate se taie bucăţi şi se adaugă în vas.
Una dintre portocale se taie bucăţi, cealaltă se stoarce de zeamă. Bucăţile de portocală se adaugă şi ele în vas.
Se stropeşte apoi fazanul cu sucul de lămâie şi portocală,
cu supa de pui
şi cu vinul alb.
Se presară cu sare şi piper,
apoi se acoperă cu capacul şi se fixează în slow cooker la timpul dorit.
Când este gata,
se scoate pe o farfurie,
iar legumele şi fructele fierte se fac un sos la cutter. Dacă iese un sos prea gros se poate dilua cu nişte supă de pui.
Fazanul se serveşte alături de acest sos şi o salată verde.