Ficăței de pui cu ceapă
Ficăţeii de pui se spală foarte bine cu apă rece, apoi se pun într-un castron şi se acoperă cu lapte.
Se lasă să stea aşa cel puţin 30 de minute.
Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt.
Se călesc împreună în puţin ulei.
Când ceapa începe să se înmoaie, se adaugă ficăţeii scoşi din lapte.
Se prăjesc pe ambele părţi, întorcându-i pe fiecare.
Într-un pahar se amestecă condimentele cu apă.
Soluţia obţinută se toarnă peste ficăţeii prăjiţi.
Se fierb 10 minute la foc mic.
Se pot servi cu cartofi prăjiţi la cuptor şi roşii murate.
-
sulitanu costel29 Mar.2017
foarte bun si gustos
-
Elena18 Jan.2017
Delicioasa
-
Florian18 Sep.2016
M-am temut de faza finala, aceea cu apa condimentată plus sare. Credeam ca va întări și zbârci ficatul, dar nicidecum. Am învățat ceva de la voi. Mulțumesc. Excelent cu piure de cartofi si salata de roșii rece. :)
-
Gheorghe21 Jun.2016
Am facut-o si este de cinci stele. Am pus in plus un pic de vin rosu,marar tocat si paste alveole mici in loc de alta garnitura. A mers perfect alaturi de castraveti murati. !
-
Magda17 Jan.2016
Cea mai buna reteta cu ficatei pe care am incercat-o!
-
Cristi05 Mar.2014
foarte bun. daca ramane mai zemos spre final e cu atat mai bine, sosul rezultat e excelent!
-
maricica.doroftei30 Jan.2014
f f buna reteta incercati nu ve-ti regreta
-
todor marius31 Jul.2013
excelent
-
Allina N25 Jun.2013
Au iesit super! Eu am pus in pahar vin rosu in loc de apa:) a iesit un sos caramelizat aproape de la condimente, cred ca de la boia in special. Si vinul era bun si dulce...a mancat si copilul meu mofturos, am gatit impreuna! Multumim!:)
-
petre aurel08 Nov.2012
Foarte buni ficateii. Eu am adaugat si o lingura de seminte de susan la calire.