Prăjitură cu ness
(Prăjitură Bucureşti)- Ingrediente
-
- Nuci pralinate
- 100 grame zahăr
- 100 grame nuci
- Blatul la prăjitura cu ness
- 4 ouă
- 8 linguri apă
- 1 plic praf de copt
- 150 grame făină
- 1 lingură cacao
- 250 grame zahăr
- 50 grame miez de nucă
- zeamă de lămâie de la 1/2 lămâie
- Crema la prăjitura cu ness
- 200 grame unt
- 350 grame zahăr
- 100 mililitri lapte
- 2 linguri făină
- 2 lingurițe ness
- 1 ou
-
Preparăm "Nuci pralinate"
Zahărul se pune la topit.
Când zahărul s-a topit, se adaugă nucile întregi.
Se amestecă bine şi se ia vasul de pe foc.
Nucile pralinate se sfărâmă într-un mojar.
-
Preparăm "Blatul la prăjitura cu ness"
Gălbenuşurile se mixează cu 150 g zahăr, timp de 30 de minute.
Se adaugă apoi 4 linguri de apă rece, la interval de 5 minute, şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie.
Separat, se bat albuşurile cu 4 linguri de apă rece până devin spumă, apoi se adaugă zahărul rămas şi se mixează în continuare.
În spuma de albuşuri se adaugă făina cernută, nuca măcinată şi cacaua.
Se amestecă uşor cele două compoziţii.
Compoziţia se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coace la 200 grade timp de 30 de minute, verificând cu o scobitoare daca blatul este copt.
-
Preparăm "Crema la prăjitura cu ness"
Se fierbe laptele cu făina, zahărul şi oul.
Când s-a răcit, se încorporează treptat untul moale şi nesul.
Tot amestecul rezultat se mixează foarte bine.
În cremă se adaugă 100 g nuci pralinate, măcinate. Se omogenizează.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Blatul se taie pe jumătate. Peste primul blat se pune jumătate din cantitatea de cremă.
Deasupra se plasează cel de-al doilea blat. Peste blat se pune restul de cremă.
Peste cremă se presară 50 g nuci pralinate măcinate.
-
Daniela31 Dec.2016
E buna prajitura doar ca mie nu mi-a crescut blatul in ciuda faptului ca am urmarit indicatiile pas cu pas. Nu-mi dau seama unde am gresit.
-
Al18 Dec.2016
Crema are foarte mult zahar. O prajitura foarte asemenatoare in cartea de bucate a E. Lica are numai jumatate din zaharul mentionat la crema.
Reteta in intregime cere 600 grame de zahar! -
Catutoiu Nicoleta-carmen02 Mar.2016
O prajitura foarte delicioasa si usor de facut.Se pregateste in maxim o ora jumatate.Este pentru prima data cand am incercat-o si am reusit sa o fac.Merita sa incercati!