Ficăței de pui cu struguri
Mod de preparare
Ficăţeii se spală cu apă rece şi se taie pe jumătate.
![](/files/recipe/2119/description/4e91a42ae5795.jpg)
Se încălzeşte untul în tigaie şi se prăjesc ficăţeii pentru câteva minute.
![](/files/recipe/2119/description/4e91a42bdf91b.jpg)
![](/files/recipe/2119/description/4e91a42ce7a1a.jpg)
![](/files/recipe/2119/description/4e91a42deff4b.jpg)
![](/files/recipe/2119/description/4e91a42f07c4d.jpg)
Se scot pe hârtie absorbantă.
![](/files/recipe/2119/description/4e91a42ff21f7.jpg)
Se adaugă vinul roşu şi supa de pui (apa) în tigaia în care s-au prăjit ficăţeii.
![](/files/recipe/2119/description/4e91a43106073.jpg)
![](/files/recipe/2119/description/4e91a43213352.jpg)
![](/files/recipe/2119/description/4e91a433123fd.jpg)
![](/files/recipe/2119/description/4e91a4341858f.jpg)
Se ia de pe foc şi se strecoară print-o sită. Sosul se păstrează.
![](/files/recipe/2119/description/4e91a4353563f.jpg)
![](/files/recipe/2119/description/4e91a43632c21.jpg)
Se pune sosul din nou în tigaie, se adaugă smântâna, condimentele şi se fierbe 5 minute.
![](/files/recipe/2119/description/4e91a43732faf.jpg)
![](/files/recipe/2119/description/4e91a4382c22f.jpg)
![](/files/recipe/2119/description/4e91a439ec828.jpg)
![](/files/recipe/2119/description/4e91a43b0f5a2.jpg)
Se adaugă strugurii şi se mai fierbe încă 5 minute.
![](/files/recipe/2119/description/4e91a43bf31a9.jpg)
![](/files/recipe/2119/description/4e91a43cf3168.jpg)
![](/files/recipe/2119/description/4e91a43e2c99a.jpg)
Sosul obţinut se toarnă peste ficăţei.
![](/files/recipe/2119/description/4e91a43f1a0ba.jpg)
Se pot servi cu garnitură de cartofi la cuptor.
![](/files/recipe/2119/description/4e91a4401b110.jpg)
Tot pentru provocarea lunii octombrie, preluăm strugurii din recolta de toamnă şi îi introducem într-un preparat delicios.