Tort de cacao cu crema de nucă
- Ingrediente
-
- 20 grame bomboane
- 50 grame ciocolată
- 3 linguri miez de nucă
- Blatul la tortul de cacao cu crema de nucă
- 7 ouă
- 1 praf sare
- 14 linguri zahăr
- 7 linguri făină
- 3 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- Crema la tort de cacao cu crema de nucă
- 250 mililitri lapte
- 2 linguri Budincă de vanilie praf
- 250 grame miez de nucă măcinat
- 200 grame unt
- 200 grame zahăr pudră
- 1 fiolă esență de rom
- Siropul la tort de cacao cu cremă de nucă
- 50 mililitri apă
- 50 grame zahăr
- 2-3 linguri cafea concentrată
-
Preparăm "Blatul la tortul de cacao cu crema de nucă"
Albuşurile se separă de gălbenuşuri.
Albuşurile se bat spumă tare cu sarea, se adaugă treptat zahărul şi se bate în continuare până se întăreşte bezeaua.
Se pun gălbenuşurile unul câte unul, făina, cacaua şi praful de copt, amestecând compoziţia uşor, de jos în sus.
Blatul se coace într-o formă de tort, unsă cu unt, în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 25 de minute. -
Preparăm "Crema la tort de cacao cu crema de nucă"
Praful de budincă se dizolvă în lapte şi se fierbe la foc mic până se îngroaşă, amestecând continuu.
Se lasă la răcit.
Se freacă untul cu zahărul.
Se adaugă lingură cu lingură crema cu lapte răcită, nuca şi esenţa de rom. -
Preparăm "Siropul la tort de cacao cu cremă de nucă"
Se prepară pe foc un sirop din zahăr, apă şi cafeaua concentrată.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Blatul se taie în două pe orizontală. Fiecare parte se însiropează separat.
Jumătate din cremă se întinde pe unul din blaturi, iar deasupra se pune celălalt blat.
Se îmbracă tortul cu crema rămasă şi se decorează cu bomboame, ciocolată şi nuci prăjite tăiate mărunt.