Piept de pui cu arome thailandeze

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Pieptul de pui se taie în 4.

Se condimentează cu sare și piper.

Se storc 2 felii limetă, alte felii de limetă se lasă peste carne și se introduce la frigider.

Ardeiul kapia se taie fâșii.

De asemenea se taie fâșii si ardeiul iute.

Lemongrass se toacă rondele subțiri.

Ghimbirul se curăţă şi se dă pe răzătoare.

Într-o tigaie se pun 3 - 4 minute la foc mediu ardeiul kapia, ardeiul iute, lemongrass, ghimbirul răzuit, oţetul de orez, sosul de peşte şi zahărul brun. Sosul nu trebuie să se caramelizeze.

Pieptul de pui se pune peste amestec şi se lasă câte 2-3 minute pe fiecare parte. Se mai poate adăuga zeamă de limetă.

Broccoli se lasă aproximativ 10 minute în apă cu sare.

Apoi se fierbe. După ce a fiert se pune imediat în apă rece, pentru a-şi menţine culoarea frumoasa, verde.

Pieptul de pui se serveşte alături de broccoli cu sosul de ardei şi se stropeşte cu ulei de susan.

Această reţetă a fost inspirată din blogul Elenei, care ne-a fost asignat pentru Provocarea secretă de către Mihaela, gazda provocării din această lună. Reţeta orginală o găsiţi aici.

Etichete: piept de pui
(5 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Păstrăv somonat la cuptor cu lămâie Păstrăv somonat la cuptor cu lămâie

Rețeta mai nouă   Bruschete cu salsa de roșii Bruschete cu salsa de roșii

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro