Tiramisu cu ciocolată
- Ingrediente
-
- 2 pachete pişcoturi de şampanie
- cacao pentru ornat
- 1½ căni cafea filtru sau ness
- Cremă tiramisu
- 250 grame mascarpone
- 5 ouă
- 80-90 grame zahăr pudră
- un prafuri sare
- Cremă ganache cu ciocolată
- 500 mililitri frișcă bătută
- 200 grame ciocolată
- esență de rom
-
Preparăm "Cremă tiramisu"
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul pudră până se albesc.
Apoi se adaugă brânza mascarpone peste ele şi se amestecă bine.
Albuşurile se bat spumă cu sare.
Şi se adaugă treptat peste crema de gălbenuşuri.
Albuşul se pune în porţii mici deoarece s-ar putea să fie prea muilt şi să nu fie nevoie de toată cantitatea. -
Preparăm "Cremă ganache cu ciocolată"
Se pune frişca cu ciocolată la foc mic până se topeşte ciocolata.
Dupa ce s-a topit ciocolata se lasă la rece până se raceşte de tot.
Apoi se bate ca şi cum ar fi frişcă simplă.
La final se adaugă esenţă de rom. -
continuăm cu rețeta de bază...
Pişcoturile se înmoaie în cafea, se alternează un strat de pişcoturi cu un strat de cremă ganache sau cremă tiramisu.
Se ţine 4-5 ore la frigider.