Pulpă de curcan cu lămâie și rozmarin la cuptor
Pulpele de curcan se fierb în oala sub presiune pentru 30 de minute.
Usturoiul se pisează,
una dintre lămâi se stoarce, iar sucul de lămâie se toarnă peste usturoiul pisat.
Ardeiul iute se sfărâmă şi se pune peste usturoi,
la fel şi frunzele de rozmarin.
Se condimentează cu piper.
Prin acest amestec se trec pulpele de curcan fierte.
Se aşează într-un vas termorezistent, turnând peste ele şi restul de amestec cu usturoi.
Deasupra peste pulpe se pune cea de-a doua lămâie tăiată felii (dacă este cazul, se foloseşte şi cea de-a treia),
iar vasul se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30 de minute.
Se scoate vasul din cuptor, se dau deoparte feliile de lămâie şi se mai bagă la cuptor pentru 10 minute, pentru ca să se rumenească.
Se poate servi cu garnitură de orez sau orice altă garnitură se doreşte.