Pulpe de cocoș cu mazăre la cuptor
Pulpele de cocoş se pun la fiert în apă cu sare, în oala sub presiune.
Se fierb timp de 45 de minute, apoi se scot din zeamă.
Pulpele se rumenesc în 2 linguri de ulei de măsline.
Ceapa se taie mărunt
şi se căleşte în acelaşi ulei în care s-au prăjit pulpele.
Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă pancetta tăiată cubuleţe
şi usturoiul tăiat feliuţe subţiri.
Se adaugă supa de cocoş, vinul alb şi mazărea,
precum şi verdeaţa (menta şi pătrunjelul), tăiată mărunt.
Se lasă să fiarbă cam 10 minute,
apoi compoziţia se toarnă peste pulpele de cocoş, într-un vas termorezistent.
Vasul se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 30 de minute,
după care este gata de servit.