Bezea cu dulceaţă de mure
(Salzburger nockerln)Vasul în care se va coace desertul se unge cu unt, iar pe fund se pune dulceaţa care se amestecă cu frişca lichidă.
Vasul astfel pregătit se ţine la loc cald.
Albuşurile se bat spumă, adăugându-se un praf de sare.
Se adaugă căte o lingură de zahăr, pe care l-am băgat pentru câteva minute în cuptorul încins, ca să se încălzească. Se bate continuu cu mixerul până se obţine o bezea tare, care nu curge din castron.
Peste bezeaua de albuşuri se adaugă gălbenuşurile, făina, amidonul, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie.
Se amestecă uşor cu o paletă.
Această compoziţie se distribuie în vasul în care am pus dulceaţa şi frişca şi se formează trei ridicături.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 12-13 minute. Nu se deschide uşa cuptorului.
Se scoate din cuptor şi se pudrează cu zahăr. Se serveşte imediat.
Această reţetă a fost preparată pentru săptămâna oraşului Salzburg pe theCityBreak.ro .
-
Laurentia Chifu28 Dec.2016
Super