Borş de văcuţă
(ciorba de vacuta)Carnea se spală cu apă rece şi se taie cubuleţe mici. Se pune la fiert în oala cu presiune, în apă cu sare. Se spumează de câte ori este nevoie, apoi se pune capacul şi se lasă la fiert timp de 40 de minute.
Legumele se curăţă şi se toacă mărunt, mai puţin cartofii care se taie cuburi.
Roşiile decojite se dau prin robot şi se amestecă cu celelalte legume.
După ce s-a fiert carnea de vită, respectiv au trecut cele 40 de minute, se adaugă legumele pregătite mai sus. Se lasă să fiarbă încă 15-20 minute.
Separat se fierbe borşul.
Apoi se adaugă şi borşul în vasul cu ciorba.
Se lasă să mai dea un clocot, se ia vasul de pe foc şi se pune leuştean uscat sau proaspăt sau, după preferinţă, pătrunjel. Se poate servi cu smântănă şi cu ardei în oţet.
-
felicia06 Mar.2014
foarte buna ciorba de vacuta.