Ciorbă de burtă

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune.

Burta se decongelează (dacă este congelată) şi se desface. Se îndepărtează grăsimea. În zeama în care au fiert oasele se pune burta şi se adaugă şi legumele întregi: morcov, păstârnac, ţelină, ceapă. Se fierb cu sare 45 minute la presiune.



După ce au fiert, legumele se îndepărtează, iar burta se lasă să se răcească în zeamă.

După ce s-a răcit, burta se taie sub formă de tăiţei.


Separat se bat 2-3 gălbenuşuri.


Se înfierbântă zeama şi, cu un polonic, se adaugă peste gălbenuşuri, amestecând bine. Apoi se toarnă în zeama din oală.


Se poate pune şi verdeaţă: pătrunjel, ţelină, leuştean. Se adaugă burta tăiată.

Se serveşte cu smântână, oţet şi mujdei de usturoi.


Etichete: ciorba | burta
(6 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Macaroane cu brânză Macaroane cu brânză

Rețeta mai nouă   Plăcintă cu iaurt Plăcintă cu iaurt

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro