Ciorbă de burtă
Se fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune.
Burta se decongelează (dacă este congelată) şi se desface. Se îndepărtează grăsimea. În zeama în care au fiert oasele se pune burta şi se adaugă şi legumele întregi: morcov, păstârnac, ţelină, ceapă. Se fierb cu sare 45 minute la presiune.
După ce au fiert, legumele se îndepărtează, iar burta se lasă să se răcească în zeamă.
După ce s-a răcit, burta se taie sub formă de tăiţei.
Separat se bat 2-3 gălbenuşuri.
Se înfierbântă zeama şi, cu un polonic, se adaugă peste gălbenuşuri, amestecând bine. Apoi se toarnă în zeama din oală.
Se poate pune şi verdeaţă: pătrunjel, ţelină, leuştean. Se adaugă burta tăiată.
Se serveşte cu smântână, oţet şi mujdei de usturoi.