-
Ciorbă de somn
Legumele se curăță și se taie cubulețe mici. Se pun la fiert în apă cu sare și puțin piper, împreună…
-
Ciorbă de potroace de miel
Organele de miel se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot măruntaiele din apă, iar zeama…
-
Ciorbă de raţă
Carnea de raţă se pune la fiert în apă cu sare, în oala sub presiune, timp de 35 de minute. Legumele tăiate…
-
Ciorbă de găină de țară cu tăiței…
Carnea de pasăre se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă timp de 30-40 de minute, în oala cu…
-
Ciorbă de şorici
Oasele de vită se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează. După ce s-au spumat bine, se adaugă legumele…
-
de post
Ciorbă de fasole cu cimbru
Fasolea se pune la înmuiat în apă rece timp de 2-3 ore. Se pune apoi la fiert, iar când începe să fiarbă…
-
Borş de somon
Tacâmurile de somon se pun la fiert în apă cu sare timp de 10 minute. Se scot bucăţile de peşte şi se adaugă…
-
Ciorbă din gâturi de curcan
Gâturile se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează dacă este nevoie. Ardeiul, morcovul, ţelina, ceapa…
-
Ciorbă de gâscă
Carnea de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează, apoi se lasă să fiarbă la presiune pentru…
-
Borş de curcan
Bucăţile de curcan se spală foarte bine cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare, adunându-se spuma…
-
Ciorbă de peşte cu smântână
Se folosesc capetele şi cozile de la mai multe tipuri de peşte. Aici am folosit extremităţile de la ton, somon,…
-
Ciorbă de cartofi cu afumătură şi…
Kaizerul se taie fâşii subţiri şi se pune la fiert în 3-4 litri de apă. Când kaizerul este fiert pe jumătate…
-
Borș de pește
Se pun la fiert legumele tăiate în patru. Se adaugă tacâmurile (coloana peştelui) şi capurile de peşte.…
-
Ciorbă de pui cu lobodă
Pulpele de pui se depielează şi se spală cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare, adunând spuma care…
-
de Paşti
Borş de miel
Carnea se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează în timpul fierberii. Morcovul, pătrunjelul şi ţelina…
-
Ciorbă din cozi de vită
Carnea se spală cu apă rece de mai multe ori, apoi se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează şi se lasă…
-
Borş de văcuţă
Carnea se spală cu apă rece şi se taie cubuleţe mici. Se pune la fiert în oala cu presiune, în apă cu sare.…
-
Ciorbă cu pipote de curcan
Se spală şi se curăţă bine pipotele, se pun la fiert în apă cu sare şi se spumează când încep să fiarbă.…
-
Storceac de nisetru
Peştele se curăţă de intestine şi se porţionează, îndepărtându-se capul şi coada, restul tăindu-se…
-
Ciorbă de perișoare
Oasele de vită se fierb cu puţină sare, până se desprinde carnea de pe ele. Se spumează dacă este nevoie.…
-
Ciorbă de mânzat
Carnea de mânzat se pune la fiert în oala sub presiune, în apă cu sare. După ce se spumează foarte bine,…
-
Ciorbă de afumătură
Se curăţă carnea de pe osul ciolanului şi se taie cubuleţe. Osul se pune la fiert împreună cu bucăţile…
-
Ciorbă de burtă
Se fierb bine oasele, aproximativ 1 oră la oala sub presiune. Burta se decongelează (dacă este congelată)…
-
Ciorbă de pui
O oală de 8-10 litri se umple pe jumătate cu apă. Se adaugă carnea de pui şi sare după gust. Se pune la…
-
Ciorbă de pui a la grec
Se pune la fiert puiul în apă cu sare şi se spumează. Se adaugă o jumătate de ţelină, ceapa întreagă,…
-
Ciorbă de peşte
Se pun la fiert peştii mici şi tacâmurile de peşte, împreună cu legumele şi 1 lingură de sare. Dupa o…
Reţete cu "ciorba"