Calcan cu sos de iaurt şi suc de lămâie
Calcanul
se spală cu apă rece, se eviscerează, apoi se porţionează.
Se pregăteşte sosul amestecând iaurtul cu coaja rasă de lămâie şi usturoiul pisat
Lămâia se taie pe jumătate şi se caramelizează în două linguri de ulei de măsline.
După această operaţiune, lămâia se stoarce, iar sucul se toarnă peste iaurt.
Se condimentează cu sare şi un mix de piper rosu, negru, alb şi verde.
Se adaugă muştarul şi 2 linguri de ulei de măsline, apoi se omogenizează. Se decorează cu frunze de busuioc.
Peştele se curăţă, se spală cu apă rece, apoi se presară cu sare şi se lasă să stea pentru 20 de minute. Se usucă cu ajutorul prosoapelor de hârtie, apoi se dă prin făină şi se prăjesc în ulei de măsline.
Se prăjeşte la început la foc mare, apoi la foc mic, ca să facă crustă.
Se serveşte alături de garnitură de cartofi natur şi sosul de iaurt cu suc de lămâie.