Macrou în sos alb la cuptor
Peştele se curăţă şi se taie în bucăţi late de 2 cm. Se presară cu sare şi se lasă aşa 20 de minute.
Se pregăteşte un amestec din ulei de măsline, boabe de piper, boabe de coriandru, foi de dafin, beţişorul de scorţişoară rupt în bucăţi şi cimbru.
Fiecare bucată de peşte se trece prin acest amestec după care se aranjează într-o tavă termorezistentă. La final, uleiul aromatizat se toarnă peste bucătile de peşte.
Vasul astfel pregătit se dă la cuptor pentru 20 de minute.
Separat se pregăteşte sosul alb din iaurt, smântână, vin alb, suc de lămâie, pătrunjel şi tarhon.
După ce bucăţile s-au rumenit puţin, se scoate vasul din cuptor şi se toarnă sosul din iaurt.
Se dă la cuptor până se rumeneşte bine.