Somon cu creveți și legume la grill
Roșia se taie în cuburi mari.
Ardeiul iute se taie rondele subțiri.
Frunzele de busuioc se taie grosier.
Usturoiul se pisează cu puțină sare.
Sparanghelul se spală și se taie puțin din partea inferioară.
Lămâia se taie în sferturi.
Într-un vas termorezistent se așează rondelele de somon, tăiate pe jumătate, și creveții.
Se presară cu piper.
Se adaugă sparanghelul,
lămâia,
ardeiul iute,
roșia și usturoiul pisat,
busuiocul,
și fileurile de anșoa.
Se stropește totul cu ulei de măsline și se amestecă, având grijă la final să se aranjeze somonul cu pielea în sus, iar lămâile să fie distribuite în colțuri.
Se mai presară puțină sare peste bucățile de somon
și se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade pe poziția grill, pentru 25 de minute.
Se servește cald.