Tort Amandină

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la tortul Amandină"

    Ouăle se separă.

    Albușurile se bat spumă cu un praf de sare,

    apoi se adaugă zahărul

    și se bate până se obține o bezea tare.

    Făina se amestecă cu praful de copt și cacaua.

    Peste spuma de albușuri se adaugă gălbenușurile bătute cu ulei și amestecul de făină.

    Se amestecă ușor cu o paletă, de sus în jos.

    Compoziția se pune într-o tavă rotundă căptușită cu hârtie de copt.

    Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 20 de minute, verificând dacă este copt cu ajutorul unei scobitori.

  2. Preparăm "Siropul pentru tortul Amandină"

    Apa și zahărul se pun pe foc.

    După ce zahărul s-a dizolvat, se ia de pe foc. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă romul sau lichiorul.

  3. Preparăm "Crema la tortul Amandină"

    Gălbenușurile cu zahărul,

    cacaua și laptele

    se pun pe baie de abur, amestecând până se îngroașă.

    Se ia de pe foc și se lasă să se răcească, apoi se adaugă romul sau crema de lichior

    și se omogenizează.

    Untul la temperatura camerei se mixează

    și peste el se adaugă crema de gălbenușuri.

    Se amestecă bine.

    Din crema obținută se păstrează 1/4 pentru ornat.

  4. Preparăm "Glazura la tortul Amandină"

    Ingredientele se pun pe baie de foc până se topește ciocolata.

  5. continuăm cu rețeta de bază...

Blatul rece se taie în 3 pe orizontală.

Pe un platou se pune un blat,

se însiropează pe toată suprafața

apoi se întinde uniform 1/2 din crema rămasă după ce am dat deoparte crema pentru ornat.

Peste cremă se pune al doilea blat, se însiropează bine

și se întinde restul de cremă.

Deasupra se pune ultimul blat

care se însiropează.

Cu o parte din crema oprită pentru ornat se aranjează partea laterală a tortului.

Deasupra se toarnă glazura imediat după ce a fost pregătită. Se întinde pe toată suprafața, lăsând să curgă puțin și pe margini.

Se dă la rece până se întărește glazura.

Se ornează după preferință.

(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Musaca de cartofi cu carne de porc Musaca de cartofi cu carne de porc

Rețeta mai nouă   Cartofi copți în coajă cu unt Cartofi copți în coajă cu unt

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro