Ciorbă de pui a la grec
Se pune la fiert puiul în apă cu sare şi se spumează.
Se adaugă o jumătate de ţelină, ceapa întreagă, 1 morcov, jumătate de păstârnac şi jumătate de pătrunjel rădăcină.
După ce a fiert carnea, aceasta se scoate din zeamă şi se dezosează tăindu-se fâşii, iar legumele întregi se scot şi se pasează.
În zeamă se adaugă restul legumelor (jumătate de ţelină, 1 morcov, ardeiul, jumătate de păstârnac şi jumătate de pătrunjel) tăiate cubuleţe.
Se adaugă şi carnea dezosată. Se fierbe 10 minute şi se adaugă orezul continuându-se fierberea încă 10 minute.
Se adaugă legumele pasate şi se opreşte focul.
Gălbenuşurile se amestecă cu zeama de lămâie şi smântâna până se omogenizează bine.
Se adaugă treptat câte un polonic de zeamă fierbinte amestecând continuu până când acest amestec ajunge la temperatura ciorbei. Se adaugă în oală.
Deasupra se pune pătrunjel şi leuştean tocat.