Ciorbă de pui a la grec

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se pune la fiert puiul în apă cu sare şi se spumează.

Se adaugă o jumătate de ţelină, ceapa întreagă, 1 morcov, jumătate de păstârnac şi jumătate de pătrunjel rădăcină.

După ce a fiert carnea, aceasta se scoate din zeamă şi se dezosează tăindu-se fâşii, iar legumele întregi se scot şi se pasează.


În zeamă se adaugă restul legumelor (jumătate de ţelină, 1 morcov, ardeiul, jumătate de păstârnac şi jumătate de pătrunjel) tăiate cubuleţe.

Se adaugă şi carnea dezosată. Se fierbe 10 minute şi se adaugă orezul continuându-se fierberea încă 10 minute.

Se adaugă legumele pasate şi se opreşte focul.

Gălbenuşurile se amestecă cu zeama de lămâie şi smântâna până se omogenizează bine.

Se adaugă treptat câte un polonic de zeamă fierbinte amestecând continuu până când acest amestec ajunge la temperatura ciorbei. Se adaugă în oală.

Deasupra se pune pătrunjel şi leuştean tocat.

Etichete: ciorba | pui | smantana
(6 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Pilaf roşu cu legume Pilaf roşu cu legume

Rețeta mai nouă   Parizer cu ouă ochi la capac Parizer cu ouă ochi la capac

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro