Ciorbă de peşte cu smântână
Se folosesc capetele şi cozile de la mai multe tipuri de peşte. Aici am folosit extremităţile de la ton, somon, crap, şalău, chefal şi cod, dar se pot folosi oricare alte tipuri de peşti. Acestea se pun la fiert în apă cu sare. Dacă se fierb la presiune ar fi de ajuns cam 15 minute.
După ce s-au fiert, se îndepărtează capetele de peşte şi se filtrează zeama rămasă de la fierbere.
Zeama filtrată se pune înapoi în oală pe foc.
Ardeiul gras se taie cubuleţe şi se adaugă peste zeamă la fiert.
Păstârnacul se taie cubuleţe şi se adaugă şi el în oală.
Morcovii şi ceapa se taie mărunt şi se adaugă la fiert, în oală.
Se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute.
Se adaugă rondelele de peşte mare şi se mai fierb vreo 15 minute.
Între timp se bat gălbenuşurile de ouă cu smântână.
Se amestecă cu puţină zeamă din ciorbă.
Amestecul de ouă se adaugă în ciorbă. De asemenea se mai adaugă şi leuşteanul tocat mărunt.
Se mai dă într-un clocot şi se poate lua de pe foc.
Se serveşte acrindu-se în farfurie cu zeamă de lămâie după gust.
-
karmen01 Jun.2013
am preparat reteta si mi-am invitat pritenii la masa.mmmmmmmmm,le-a placut.multumim
-
Constantin06 Dec.2012
Mai degraba seamana cu ciorba de burta. Este prima oara cand vad o reteta in care se amesteca pestele de apa dulce cu cel oceanic. Nu am nimic impotriva inovatiilor - si eu fac lucrul acesta- dar nu toate se ...potrivesc. In plus, ciorba de peste - prin excelenta- trebuie sa contina si orez. Si inca: pestele cere acreala. Asadar este de preferat borsul de peste. Peste cu smantana?! Wow!!!