Ciorbă de pui cu lobodă
Pulpele de pui se depielează şi se spală cu apă rece.
Se pun la fiert în apă cu sare, adunând spuma care se formează la suprafaţă. Se fierbe timp de 20 de minute la oala sub presiune sau 30 de minute în oală normală.
Zarzavatul se taie cubuleţe.
Ceapa se taie şi ea mărunt.
Loboda se spală în apă rece şi se desface frunză cu frunză.
Într-o cratiţă se pune puţin ulei şi se călesc morcovul, ţelina, păstârnacul, ardeii.
Se adaugă şi ceapa.
Către final se adaugă şi cartofii tăiaţi cubuleţe şi loboda.
Se călesc împreună, după care se adaugă în oala în care a fiert carnea de pui. Se mai fierb 15 minute.
Separat se fierbe borşul.
După ce legumele s-au fiert se adaugă borşul şi orezul.
Se mai fierb încă 10 minute, după care oala se ia de pe foc.