Ciorbă de pui

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 


O oală de 8-10 litri se umple pe jumătate cu apă. Se adaugă carnea de pui şi sare după gust. Se pune la fiert. Se spumează, după care se continuă fierberea. Dacă se fierbe la presiune, se fierbe aproximativ 20 - 25 de minute. Dacă se fierbe în oală deschisă, se fierbe aproximativ 1 oră - 1 oră jumătate.

Dacă s-au fiert pulpele de pui, acum carnea poate fi îndepărtată de pe os şi tăiată în bucăţi mai mici.

Se introduce înapoi în oală. Se adaugă apoi legumele: cartofii şi dovleceii tăiaţi cubuleţe, ţelina, morcovul, păstârnacul, pătrunjelul, ceapa, ardeii, roşiile date prin robot. Se mai pot adăuga şi alte legume (mazăre, păstai, orez). Se completează cu apă dacă e necesar. Se mai fierbe amestecul aproximativ 5 minute la presiune sau jumătate de oră în oala deschisă.


Separat se fierbe borşul.

Dacă se foloseşte bulion, atunci acesta se amestecă în borşul fiert până se omogenizează.
Tot acest amestec se adaugă în ciorbă şi se amestecă. Acum se poate adăuga şi fidea. Se mai dă într-un clocot şi gata. Se adaugă şi leuşteanul tăiat mărunt.


Etichete: ciorba | pui | pasare
(6 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Pulpe de pui cu ciuperci şi cartofi la cuptor Pulpe de pui cu ciuperci şi cartofi la cuptor

Rețeta mai nouă   Saramură de biban Saramură de biban

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro