Drob din ficăţei de pui
Ficăţeii de pui se pun la fiert în apă cu sare, cu ceapa şi morcovul.
Se lasă să fiarbă bine, aproximativ 20-25 de minute,
apoi se scurg de zeamă.
Ficăţeii fierţi se dau la robot
împreună cu untul, la temperatura camerei.
Se obţine o pastă.
Ceapa verde, usturoiul verde, pătrunjelul şi mărarul se taie mărunt.
Pasta de ficat se transferă într-un vas,
peste ea de adaugă verdeţurile tocate,
ouăle,
se condimentează cu sare şi piper
şi se amestecă.
Compoziţia rezultată se împarte în două tăvi pentru cozonac, căptuşite cu hârtie de copt. Din loc în loc, se pot pune ouă fierte, întregi, care se apasă pentru a intra complet sub compoziţie.
Tăvile se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 1-1,5 ore, până când drobul este bine legat, iar deasupra este frumos rumenit.
Se serveşte cald sau rece, după preferinţă.
-
MIA30 Apr.2022
Foarte bun, reteta clara, foarte usro
felicitari si
PASTE FERICIT -
GNL18 Apr.2017
TZUPER !!!!!!!!!!!
-
Alice15 Apr.2017
Am gasit reteta care imi place! Excelenta!
Cred insa ca am sa rumenesc ficateii in unt (putina apa), la foc foarte mic, cu capac, si apoi ii dau prin robot. Si am sa servesc drobul cu tzatziki (iaurt, smantana, usturoi, castraveti rasi, sare, piper).
Paste fericit!! -
mariana14 Apr.2017
foarte bun multumim
-
mihaela26 Sep.2016
foarte gustos drobul .multumesc pt reteta
-
shaks03 May.2016
Ce se intampla cu morcovul acela fiert la inceput? reteta nu zice. eu l-am adaugat la drob. acum se coace,sper sa iasa bine.
-
Mihaela24 Feb.2015
Excelent!
-
Ionela27 Dec.2014
Foarte bun ! Multumim ! Am facut chiar aseara pentru masa festiva de Craciun ! Sarbatori fericite !
-
mihaelamirea17 Apr.2014
foarte buna reteta!!!!!!! dietetica si usor de facut. multumesc pt reteta si va doresc sarbatori fericite!!!